Mezorganik + Lézer

A tű nélküli mezoterápia (az eljárás elektorporációként is ismert) lényege, hogy egy speciális elektromos impulzus hatására a bőrszövetben található hidro-lipid rétegeken ún. "lyukakat" nyitunk, amin keresztül közvetlenül tudunk hatóanyagokat bejuttatni a bőrszövet mélyebb rétegeibe. Ez a hatás az alacsony feszültségű váltóáram 10Khz és 1MHz közötti frekvencia tartományában figyelhető meg. Az inger megszűntével a hidro-lipid réteg természetes állapotába áll vissza. Az eljárás anélkül zajlik le, hogy fájdalmas tűszúrásokat alkalmaznánk. Megjegyzés: az orvosi alkalmazásban az elektroporációt a sejtmembránt alkotó hidro-lipid réteg megnyitására és a sejtbe történő hatóanyag bejuttatására használják.

A változó frekvenciájú, tű nélküli mezotárápiával a tűshöz hasonló érzetet lehet előidézni, ennek megfelelően a kezelés nem tartozik a relaxáló, nyugtató kezelések csoportjába.
(az állandó frekvenciájú kezelésnek viszont van bőrnyugtató hatása)

AZ 1-ES FOKOZAT - PULZÁLÓ LÁGY LÉZER

A készülék 1-es fokozata a pulzáló (villogónak is lehet nevezni) lézerkezelés, amelyet a mezo kezelés első lépésének javasoljuk.A lágy lézerterápia kis energiájú (nincs melegítő hatása) pulzáló lézersugárral történik, amely számos pozitív biológiai hatással bír és a 635nm-es hullámhossz révén képes mélyen a szövetekbe hatolni. A pulzáló technológiának köszönhetően a hagyományos lézerkezelésekhez képest nagyobb intenzitással, hatékonyabban, de bőrkímélő módon fejti ki jótékony hatását. Teljesen fájdalom és fertőzésmentes. Jelentősen javítja a kezelt szövetek regenerációs képességét, a sejteket határoló sejthártyák működését. A rajtuk keresztül végbemenő anyag és energia forgalmat fokozza. A lágy lézerek sejtkárosodást nem okoznak, segítik a beteg sejtek eredeti funkciójának visszaállítását. Javítják a sejtekben az oxigénellátást, az erek újraképződését, az ellenanyag termelést, a vérkeringést. Alkalmazása megindítja a hámsérült bőrfelület, sebek gyógyulását.

A mezoterápiás kezelés során a bőr hatóanyag felvételének fokozására alkalmazzuk, ez első, bevezető lépésként.

A 2-ES FOKOZAT - ELŐKÉSZÍTŐ ÉS RELAXÁLÓ ÜZEMMÓD

A készülék 2-es fokozata, állandó 80Khz-es frekvenciával dolgozik. Ezt a fokozatot a tű nélküli mezoterápiás 3-as kezelés megelőző részeként, további előkészítő kezelésnek is használhatjuk, de önálló, teljes értékű kezelésként is alkalmazható.

A mezoterápiás 3-as kezelés kiegészítőjeként nagyban segíti a hatóanyagok felszívódását, bőrnyugtató hatása mellett relaxációs, bevezető, előkészítő masszázsnak is használható.

A mezoterápiás 2-es fokozat önálló kezelésként alkalmazva is rendelkezik mezoterápiás jellemzőkkel, de a hatásmechanizmusa a rádiófrekvenciás kezelésekkel is összevethető. A bőrszövetet alkotó sejtek teljes mélységükben átmelegednek és ez nagyban segíti a hatóanyag bevitelt. A létrehozott hőhatás révén a nyirok és vérkeringés javul, a bőrszövet kitágul. Ennek következményeként a bőrápoló hatóanyagok veszteség nélkül jutnak be a bőrszövet mélyebb rétegeibe is.

Érzékenyebb bőrfelületeken a mezoterápiás 3 fokozat kiváló alternatívája kellemetlenségi panasz esetén.

Elég nagy energia beállítás esetén jelentős izom összehúzódást is okoz, amelynek komoly lifting hatása van.

Alacsony fokozatban, bőrnyugtató hatású is lehet.


A 3-AS FOKOZAT- REVITALIZÁLÓ ÜZEMMÓD

A készülék tű nélküli mezoterápiás fokozatának 3-as állásában is megvalósul a hatóanyag bevitele, de a továbbfejlesztett algoritmusnak köszönhetően a hagyományos mezoterápiás gépekhez viszonyítva ennél összetettebb folyamatok is lezajlanak.

Mivel a bőrszövet alkotórészei, a víz-, zsír- és izomszövetet alkotó molekulák összetételükben és ebből adódóan méretükben is eltérnek egymástól, ezért eltérő stimulációra van szükségük. Mindez vonatkozik a kezelőanyagra is, aminek a hatóanyagai hasonlóan összetettek, így a kettő kombinációja végtelen variációjú stimulációs eljárást igényel.

A készülék mezoterápiás 3-as fokozata úgy lett kialakítva (a frekvencia folyamatosan változik 20 és 90Khz között, 30 lépésben), hogy a teljes spektrumot, a bőrszövet sejtjeit és hatóanyag molekuláit egyaránt stimulálja, megsokszorozva a hatékonyságot, ezzel lerövidítve a kezelési időt a hagyományos mezoterápiás készülékekhez viszonyítva.

A három kezelési típus egymás utáni következetes használata megvalósítja azt a maximális hatékonyságú bőrápolást, amire a kozmetológia korunkban képes. Mivel hatásmechanizmusuk egymásra épül, elérhetjük velük a bőrápoló hatóanyagok bőrszövetbe juttatását maximális hatékonysággal a kezelés 1-es fázisa alatt, és a hatóanyagok tökéletes beépülését a bőrszövetbe a 2-es és 3-as fázis alkalmazásával.A kezelés eredménye:

  • A bőr optimálisan hidratált lesz: a vízhiányos ráncok kisimulnak, a bőr feszesebbé válik.
  • Tartós kúra esetén jelentősen csökkennek a száj, és a szem környéki ráncok.
  • A bőr minősége, struktúrája jelentősen javul, a kollagén és elasztin rostok intenzív termelődésének köszönhetően.
  • Az öregedési folyamat lassul, a bőr színe egyenletessé válik (ez egyébként a dohányzás következtében kialakult bőrhibáknál nagyon látványos hatást eredményez).
  • A kezelésnek nincsenek mellékhatásai, nincs vérzés, nincs fájdalom, nincs gyógyulási idő.